3600 EK GÖSTERGEDE SON DAKİKA! İnfaz koruma memurları için 3600 ek gösterge çalışmasında yeni gelişme

Konya Milletvekili Barış BEKTAŞ, 3600 ekgösterge konusunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.

Sadece İnfaz koruma memurları için Meclis verilen 3600 ek gösterge yazılı soru önergesinde şu ifadeler yer aldı;

5 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete'de Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır. Kanun çerçevesinde kamuda hizmet yapan devlet memurlarının ek göstergelerine ilişkin değişiklik yapılmıştır.

LİSE MEZUNLARINA 3600 EK GÖSTERGE

Bu değişiklikler yeni mağduriyetleri birlikte getirmiştir. Örneğin; 2. Derece 6. Kademe den emekli olan ortaokul yahut lise mezunu bir infaz koruma memuru ek gösterge olarak 1700'den yararlanırken aynı derece ve kademeden emekli olan ama yüksekokul mezunu meslektaşı ek gösterge olarak 3000'den yararlanabilmektedir. Bu durum aynı şartlarda çalışmış, aynı hizmet yılına sahip kişiler arasında emekli maaşı noktasında ciddi farklılıklara neden olmaktadır. Öyle ki; 2. Derece 6. Kademe'den emekli olan ortaokul yahut lise mezunu bir infaz koruma memuru, halihazırda insan onuruna yaraşır bir seviyenin çok altında bir ücretle hayatını idame ettirmek zorunda kalmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Ek göstergeler arasında farklılığa neden olan tahsil şartının kaldırılmasına ilişkin bir çalışmanız var mıdır? Var ise bu çalışma ne zaman hayata geçecektir?

2- Zorlu koşullar altında uzun yıllar görev yapan infaz koruma memurlarının emekli aylıklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

HABERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri