4 aylık enflasyona göre, memurlara ne kadar fark yansıtılacak?

TUİK tarafından açıklanan ekim ayı enflasyon verilerine göre son 4 ay için memur zamları nasıl olacak? Memur maaşlarına 2024 Ocak ayında enflasyon farkı ne kadar yansıtılacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TUİK rakamlarında Ekim ayı enflasyonu yüzde 3,43 çıktı. Buna göre memur ve emekliler için Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında enflasyon farkı yüzde farkı şimdiden yüzde 22,08 olarak oluşmuş durumda.

Memurlar, Temmuz ayında ilk 6 ay için yüzde 10,90 enflasyon farkı, yüzde 6 da toplu sözleşme zammı almıştı.

Bunların yanında da tüm memurlara 8 bin TL seyyanen zam yapılması kararı alınmıştı. Temmuz ayında enflasyon yüzde 9,43, Ağustos ayında enflasyon yüzde 9,09, Eylül ayında yüzde 4,75, Ekim ayında da yüzde 3,43 olarak açıklandı.

MEMURLARIN ALDIĞI ZAM ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Memurlar, 2023'ün 2. yarısı için yüzde 6 toplu sözleşme zammı aldı. Dört ayda çıkan enflasyon ise toplu sözleşme zammını da eritti.

Enflasyon farkı şimdiden yüzde 22,08 olarak oluştu. Kasım ve Aralık enflasyonu memurların alacağı enflasyon farkını netleştirecek.

Toplu sözleşme gereği de memurlar 2024 Ocak ayında yüzde 15 zam alacak.

memurlar

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri