CHP'li vekiller yardımcı hizmetler sınıfı için harekete geçti!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürkmen, yardımcı hizmetler sınıfı hakkında açıklamalarda bulundu ve Genel ve İdari Teknik Hizmetler sınıfına geçiş için destek verdi...

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin CHP'li vekillerden destek açıklamaları geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personellerin Genel ve İdari Teknik Hizmetler sınıfına geçmelerine yönelik çağrısı şöyle;

Yardımcı hizmetler sınıfı üvey evlat muamelesi görüyor!

Kamu kurum kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personel deyim yerindeyse üvey evlat muamelesi görmektedir. İçlerinde büro işlerini yapan ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunları olmasına rağmen bir kısmı görev tanım olmadan çalıştırılmaktadır. Çalıştırıldıkları kurumlarda görevde yükselme sınavı açılmamakta, açılsa bile mülakat, derece ve kademe sorunundan dolayı açılan kadro sayısı yetersiz kalmaktadır.

Genel İdare Hizmetleri sınıfı kadrolarına geçirilmeli

Yardımcı hizmetler sınıfı personeli, eğitim durumları ve statülerine göre genel ve idari teknik hizmetler sınıfına geçiş hakkı talep etmektedir. Tanımsız görevlendirmeden ötürü yaşanan mağduriyetler ortadadır. Yetkililere sesleniyorum: Kamuda görev yapan yardımcı hizmetler sınıfındaki personellerin taleplerine kulak veririz.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen ise, "Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri TBMM'ye verilen kanun tekliflerinin biran önce yasalaşmasını bekliyor." ifadeleri ile YHS personeline destek verdi.

HBAERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (37)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri