Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Atama Usullerinde Yeni Düzenleme

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yeni bir kararname ile üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerinde önemli değişiklikler yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yeni bir kararname ile, üst kademe kamu yöneticileri ve kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerinde önemli değişiklikler yapıldı.

İşte Kararnamenin Detayları:

Üst Kademe Kamu Yöneticileri ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Değişiklikler:

MADDE 1: Üst kademe kamu yöneticileri ve kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usullerine ilişkin 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesinin ikinci fıkrasının ilk cümlesi şu şekilde değiştirilmiştir:

"Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı kararıyla atama yapılır."

MADDE 2: Aynı kararnamenin 6. maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile aynı maddenin dördüncü, beşinci ve yedinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3: Kararnameye ek olarak sunulan (II) sayılı cetveldeki "I. Hukuk Müşavirleri (Bakanlık Bağlı, İlgili, İlişkili Kuruluşları)" ifadesi, "Cumhurbaşkanlığına ve Bakanlıklara Bağlı ve İlgili Kuruluşların I. Hukuk Müşavirleri (Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hariç)" olarak değiştirilmiştir. Ayrıca, aynı cetvelde yer alan "Spor Müşavirleri" ifadesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4: Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 5: Kararname hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri