Ekonomistten heyecan verici açıklama! İşte memur maaşları, refah payı ve asgari ücrete yapılacak ZAM tahmini

Ekonomist Muhammet Bayram, katıldığı canlı yayında memur maaşaları, refah payı ve asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkında yeni tahminde bulundu.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, CNN Türk canlı yayınında maaşlara ne kadar zam yapılacağına dair tahminini açıkladı.

Bayram, yeni yılda asgari ücrete ne kadar artış beklediğini şöyle açıkladı:

"Gıda fiyatlarında artış yaşanıyor burada fahiş fiyatla mücadele kapsamında alınacak önlemler önemli. Yüzde 50’ye yakın bir asgari ücret zammı bekliyorum.

Asgari ücrete yapılacak zam son yapılan yüksek artışlara konu olabilir. Yine bir yüksek artış bekliyorum, son yapılacak yüksek bir artıştır.

2024’ün ortasından itibaren enflasyonun düşmesini öngörüyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon farkı kadar zam alacaklar. Bu da yüzde 38-40'lar seviyesinde olacaktır.

Memur ve emekli maaşları ile refah payı tahmini

Memur ve memur emeklilerimiz enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı alıyorlar. Yüzde 9 refah payı yansıyacak ve bununla birlikte memur, memur emeklisi yüzde 50 zam alacak. Bütün meslek gruplarına yüzde 50 artış yapılacağını öngörüyoruz. Asgari ücret bu orana göre belirlenmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri