Emekli Ve Memur Zamları Netleşiyor! Ekonomi Uzmanından Temmuz Ayında Kötü Haber

TGRT Haber'de canlı yayına katılan Ekonomist Filiz Eryılmaz, Temmuz'da emekli ve memur zamlarının beklenenden düşük olabileceğini, ayrıca emeklilere seyyanen zammın yansıtılmayabileceğini bildirdi...

Temmuz ayında memur ve emekli zam oranları hakkında dikkat çeken değerlendirme Ekonomi uzmanı Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'dan geldi. TGRT Habere konuşan Eryılmaz, Temmuz ayında memurların düşük zam alabileceğini, emeklilere seyyanen zam verilemeyeceğini ve asgari ücretliye de refah payı konusunda kötü haberleri verdi...

MEMURLARA BEKLENTİNİN ALTINDA ZAM ORANI

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'ın açıklamalarına göre, Temmuz ayında zam oranlarına sosyal refah payı yansıtılmayacak. Bu durum, Ocak ayındaki zam oranlarının altında bir artış beklentisi yaratıyor. Eryılmaz, ayrıca Haziran ayıyla birlikte enflasyon oranlarında bir düşüş beklediğini dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamalarına göre, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacak. Bu durumun diğer zam oranlarına da yansıyacağı ve sosyal refah payının dikkate alınmayacağı belirtiliyor.

EMEKLİLERİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMAYABİLİR

Eryılmaz'a göre, kamu harcamalarında yapılan kısıtlamalar ve tasarruf politikaları, emeklilerin beklediği seyyanen zammın gerçekleşmeyebileceğini gösteriyor. Bu durum, emeklilerin beklentilerinin çok altında bir zam oranıyla karşılaşabileceklerini işaret ediyor.

Kamudan Haber Haberleri