İl Müdürü Ökten'in Görevden Alınması Tepkilere Yol Açtı

Batman'da Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten'in görevden alınması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Özellikle AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’nin göreve gelmesinin hemen ardından Ökten’i görevden alması, özellikle sosyal medyada ciddi eleştirilere neden oldu.

Ökten'in başarılı çalışmalarıyla halk tarafından takdir edildiği, vatandaş odaklı yaklaşımı ve bölgedeki etkili kişiliğiyle bilindiği belirtilirken, görevden alınma kararı büyük bir hayal kırıklığı yarattı. AK Parti Batman il teşkilatında sorunlar olduğu iddiaları dile getirildi ve Şansi'nin, uzun yıllar birlikte çalıştığı Ökten’i görevden alması "kişisel kin" ve "duygusal davranış" olarak yorumlandı.

Ökten'in mensubu olduğu Ğıyan aşireti de bu karara karşı memnuniyetsizliğini ifade etti. Olay, AK Parti’nin Batman’daki oy tabanını olumsuz etkileyebileceği ve parti içindeki birliği zedeleyebileceği yönünde endişelere yol açtı. Siyaset analistleri, bu tür kararların parti içi demokrasiyi zayıflatabileceğine dikkat çekiyor.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri