İşçileri Sevindiren Gelişme: Maaşlara Yüzde 10 Ek Zam Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 670 çalışanının maaşlarına yüzde 10 oranında bir iyileştirme yaptı.

Ek protokol sonrası açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Enflasyonist ortamda maaşlar hızla eriyor ve zaman zaman güncellenmesi gerekiyor. Bu nedenle emekçi arkadaşlarımızın yevmiyelerine yüzde 10 zam yaptık” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube arasında yapılan ek protokol kapsamında, Büyükşehir iştiraklerinden Muğla Büyükşehir Belediyesi Emek Personel Ltd. Şti (MUBEP), Muğla Kent Hizmetleri A.Ş (MUTTAŞ), Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ve belediyenin kadrolu işçileri dahil olmak üzere toplam 4 bin 670 işçinin maaşlarında iyileştirme yapıldı.

Bu düzenlemeyle, fazla mesai ve ikramiyeler hariç, 30 bin 50 TL olan en düşük maaş 1.930 TL artarak 31 bin 980 TL’ye, 40 bin 275 TL olan en yüksek maaş ise 2 bin 952 TL zamla 43 bin 228 TL’ye yükseltildi. Yapılan yüzde 10’luk zam, 1 Temmuz’dan itibaren geriye dönük olarak uygulanacak ve farklar çalışanların hesaplarına yatırılacak.

DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Heybet Özman, “Başkanımız Ahmet Aras’a, eğitim-öğretim yılı öncesi ve yükselen vergi dilimlerine karşı bizlere sağladığı bu ek protokol için tüm işçi kardeşlerim adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri