İşçilerle anlaşma sağlandı! En düşük maaş 20 bin 750 lira oldu

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, işçilerle maaş anlaşması sağlandığını ve en düşük işçi maaşını 20 bin 750 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Uşak Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler için Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Buna göre Kasım 2023 itibariyle en düşük işçi maaşı 20,750 TL oldu.

Toplu iş sözleşmesi kapsamında konuşan Belediye Başkanı Çakın, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah önümüzdeki süreçte toplu iş sözleşmesiyle sağlamış olduğumuz imkanlardan belediyemizde istihdam gösteren 1820 personelimiz yararlanacak. Bu sözleşmenin yürürlüğe girmesiyle çalışanlarımızın en düşük maaşı 20 bin 750 lira olacak. 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren, direkt olarak yüzde 5'lik zam artışları toplu sözleşme anlaşmamız gereğince maaşlara yansıyacak. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere de ilk 6 aylık dilimde yüzde 35 + yüzde 15'lik zam, diğer 6 aylık dilimlerde de yüzde 12,5 + enflasyon oranında zam yapacağız. Önümüzdeki süreçte, şartlar uygun olursa kıymetli çalışanlarımızı daha rahat ve ekonomik ödeme şartları ile ev sahibi yapmak için bir çalışma başlatacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri