Kamuda büyük operasyon: 18 memur görevden ihraç edildi, 8 memur tutuklandı

Ağrı'da bir kamu kumurunda müfettişler tarafından sürdürülen zimmet soruşturması kapsamında, 8 memur tutuklandı ve 18 memur ise ihraç edildi.

Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısı’nda başlattığı soruşturma sonucunda, 18 kişi kamu görevinden ihraç edilirken 8 kişide tutuklanarak cezaevine gönderildi

Ağrı ilimiz Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğü, yurtdışından gelen yolcuların beraberinde getirdikleri sigaralardan limit aşımı nedeniyle el koyulanların izini sürmüş ve el konulan birkaç paket sigaranın kantin ya da gümrük ticaret işletmelerinde satıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatmıştı.

Görevlendirilen Ticaret Bakanlığı müfettişleri 101’i gümrük memuru olmak üzere 117 kişiye zimmet suçlaması yöneltti. Müffetişler önce 16 gümrük memurunu açığa aldı. Daha sonra 38 memur 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında devlet memurluğundan çıkarılmak üzere Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve burada 18 memur görevden ihraç edildi.

Soruşturma sonucunda ise 35 gümrük memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan gümrük memurlarından 10’u tutuklu yargılanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken sevk edilen memurların sekizinin tutuklandığı açıklandı. İran’a açılan Gürbulak Sınır Kapısı’nda başlatılan zimmet soruşturmasında sekiz gümrük memuru tutuklanırken 18 memur ise ihraç edildi.

Kamudan Haber Haberleri