Kamuda büyük şok! Lise mezunu profesör sahte üniversite açtı kayıt adı altında binlerce öğrenciyi dolandırdı

Türkiye'de bugün gündeme düşen şok haber sonrası milyonlar neye uğradığını şaşırdı. Gelen haberlere göre yeni açılan bir üniversitenin sahibinin lise mezunu olduğu, üniversite adı altında da öğrencilerden kayıt ücreti topladığı ifade edildi.

Türkiye'de bugün gündeme düşen şok haber sonrası milyonlar neye uğradığını şaşırdı. Gelen haberlere göre yeni açılan bir üniversitenin sahibinin lise mezunu olduğu, üniversite adı altında da öğrencilerden kayıt ücreti topladığı ifade edildi. Haberler gündemde şok etkisi yarattı.

Yeni Pazar Üniversitesi adı altında faaliyet gösterdiği belirtilen ve 168 ülkede de 4 bine yakın da öğrencisi olduğu söylenen kurumun olmadığı ortaya çıktı.

168 ülkede yaklaşık 4 bin öğrencisi olduğu iddia edilen "Yeni Pazar Üniversitesi"nin gerçekte var olmadığı anlaşıldı. Kayıt olmak için 2 ila 4 bin avro ödeyen öğrenciler, diplomalarının sahte olduğunu fark ettiklerinde kampüsü ve akademik kadrosu bulunmayan bu sahte üniversiteye dava açtı. İddialara göre, rektör olarak görünen 'Ali İlseven' ise 'Profesör' unvanına sahip değil, lise mezunu çıktı.

Yeni Pazar Üniversitesi nerede?

Üniversiteye ait bir telefon numarası ve e-posta adresi paylaşılmış olsa da, üniversitenin fiziksel konumuna dair bilgi bulunmamakta.

Üniversitenin adı Sırbistan’da faaliyet gösteren ‘Novi Pazar University’ ile benzerlik taşıyor, ancak Yeni Pazar Üniversitesi’yle ilgili herhangi bir bilgi bu üniversitenin web sitesinde yer almıyor.

YÖK konuyla ilgili de soruşturma başlattı.

SORUMLULUK REDDİ BEYANI: Kamubiz.com sitesi internet ortamında herkese açık paylaşılan bilgileri derleyip haber yapmakla sorumludur. Kamubiz.com sitesi kurum ve kişileri bağlamaz, amacı derleyip bilgi vermektir. Aksi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri