Kamuda Çalışma Saatleri Azalacak mı? AK Parti'den Resmi Açıklama Geldi

Uzun süredir gündemde olan çalışma saatleriyle ilgili tartışmalara AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklık getirdi.

Güler, haftalık çalışma saatleri ve günlerinin azaltılmasına yönelik şu an için bir çalışma bulunmadığını vurgulayarak, "Belirli meslek grupları ve iş alanlarında uzaktan çalışma gibi esnek ve daha kısa süreli çalışma modelleri üzerine bazı öneriler var. Bu tür düzenlemeler yapılabilir," dedi. Ayrıca Güler, emeklilik sistemiyle ilgili olarak da "Daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa etmeliyiz," şeklinde konuştu.

Emeklilik Sistemi Güncelleniyor mu?

Güler, Türkiye'deki emeklilik sisteminin dünya örneklerine uygun olarak güncellenmesi gerektiğini ifade etti. "Gelişmiş ülkelerde emeklilik sistemi, prim miktarı, ödenen süre ve yaş gibi üç ana başlık üzerinden şekillenir. Avrupa'da emeklilik yaşı genellikle 65-67 civarındadır, bazı ülkelerde 70'e kadar çıkmaktadır. Türkiye'de ise şu anda 32 milyon çalışan ve 16 milyon emekli bulunuyor, yani her 2 çalışana 1 emekli düşüyor. Bu nedenle daha sürdürülebilir bir sistem oluşturmak için prim miktarı, yaş ve ödenen süreyi esas alacak şekilde düzenlemeler yapmalıyız," dedi.

Haftalık Çalışma Saatleri Azalacak mı?

Güler, kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesine yönelik bir çalışmanın olmadığını belirtti. "Şu an için haftalık çalışma saatleri veya günleriyle ilgili herhangi bir düzenleme gündemimizde yok. Ancak pandemi süreciyle birlikte bazı sektörlerde ve meslek gruplarında esnek çalışma modelleri öneriliyor," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri