Londra'da yayın yapan gazete Türkiye'de memur maaşlarının dondurulabileceğini açıkladı

Dünyanın en önemli ekonomi gazeteleri arasında yer alan Financial Times'te yer alan haber gündeme bomba gibi düştü.

Dünyanın en önemli ekonomi gazeteleri arasında yer alan Financial Times'te yer alan haber gündeme bomba gibi düştü. Türkiye ile alakalı yayınlanan habere bakıldığında memur maaşlarına dair ifadelere de yer verdi.

Yayınlanan habere göre de; Türkiye'nin ekonomi politikalarında yaptığı U dönüşü sonrası ortodoks politikaya geçildiğini, bir dizi reform geldiğini ve para biriminde istikrarın sağlandığına yer verildi. Heterodoks politikalarlar birlikte düşük faiz oranlarının hakim olduğu ülkede kırılgan para birimi olduğu ve son dönemde de atılan adımlarla birlikte de bunun geride kalmaya başladığı ifade edilerek açıklamada Liranın seçim sonrası da Temmuz ayına kadar da yüzde 38 değer kaybettiği ifade edildi.

Enflasyonun yüzde 75'e kadar çıkması sonrası faiz oranlarının yüzde 50'ye çekildiğinin belirtildiği açıklamada kredilerde de sıkılaşmaya gidildiğine dikkatler çekildi.

Enflasyonun Haziran'da gerilemeye başladığını ve bu gerilemenin devam etmesi ile faizlerin de düşeceğini söyleyen FT, TL'de istikrar için birçok adım atıldığını da söyledi.

MAAŞLAR GELECEK SENE DONDURULABİLİR

FT'de yayınlanan yazıda en dikkat çeken kısım ise memur maaşları hakkında oldu. Söz konusu yazıda 2025 yılında memur maaşlarının dondurulabileceği ve sert önlemler alınacağı iddia edildi.

Açıklamanın devamında, bu şekilde devam edilmesi, yabancı yatırımcıların gelmesi durumunda işlerin iyiye gideceğine, ancak bu politikada gevşeme olması, ya da vazgeçilmesi durumunda durumun çok daha kötüye gideceğine dikkatler çekildi.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri