Memur maaş zammı, ENAG ve İTO'ya göre hesaplansaydı nasıl olurdu?

Bilindiği üzere memurların alacakları maaş zammında, TÜİK'in belirlediği enflasyon verileri temel faktör oldu . Peki memur maaş zammı TUİK yerine, İTO ve ENAG rakamlarına göre hesaplansaydı ne kadar olurdu?

2024 yılında memur maaş zammında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri yerine ENAG yada İTO enflasyon rakamları baz alınsaydı, en düşük memur maaşı kaç lira olurdu?

ENAG Enflasyonuna Göre En Düşük Memur Maaşı

Yani memur maaşlarının hesaplanmasında TÜİK yerine ENAG hesaplaması kullanıldığında ise emekli maaşlarının 2024'te yüzde 50,84 artması, memur maaşlarının ise yüzde 63,65 artması gerekecekti. Böylelikle en düşük memur maaşı 36 bin TL olacaktı.

İTO Enflasyonuna Göre En Düşük Memur Maaşı

Enflasyonun İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre hesaplandığı senaryoda ise emekli maaşına yüzde 40,41 zam yapılacaktı. Memur maaşına yapılacak zam ise bu senaryoda yüzde 52,33 olacaktı. Bu senaryoda en düşük memur maaşı da 33 bin 512 TL'ye çıkacaktı.

haberdöviz

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri