Memur Maaşı 115 Bin TL Olur Mu?

Birlik Yerel-Sen Genel Başkanı Reşat Bozat, memur maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkanı Reşat Bozat, memur maaşlarının son 3,5 yılda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yerine ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) verilerine göre belirlenmiş olması durumunda, şu anki ortalama maaşın 40 bin TL değil, 115 bin TL olacağını ifade etti.

Memur Her Ay 75 Bin TL Zararda

Bozat, memur ve emeklilerin maaşlarının iki yılda bir toplu sözleşmelerle belirlendiğini, ancak memurların en çok üye olduğu yetkili sendikaların, TÜİK enflasyon oranlarının altında kalan ücretlere imza attığını vurguladı. Bu durum, maaş artışlarının sadece TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine dayandırılmasıyla sonuçlanırken, memurların alım gücünün her geçen gün düşmesine neden oldu.

Gerçek enflasyon ile TÜİK’in açıkladığı enflasyon arasındaki farkın büyüklüğüne dikkat çeken Bozat, ENAG’ın 2021, 2022 ve 2023 yıllarında açıkladığı enflasyon oranlarının TÜİK’in açıkladığı oranlara kıyasla çok daha yüksek olduğunu belirtti. Örneğin, 2021'de TÜİK enflasyonu %36.08 iken ENAG %82.81, 2022’de TÜİK %64.27 açıklarken ENAG %137.55, 2023’te ise TÜİK %64.77'ye karşılık ENAG %127.21 oranında enflasyon açıkladı.

Bozat, eğer memur maaşları ENAG verilerine göre düzenlenmiş olsaydı, bugün memur maaşlarının 115 bin TL seviyesinde olacağını ve memur ve emeklilerin aylık yaklaşık 75 bin TL kayıpla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Bu kayıpların nedeninin, yetkili ancak etkisiz sendikalar olduğunu belirterek, memurları bu sendikalara üye olmamaya çağırdı.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri