Memur-Sen başkanından yüzde 49,25 zamma tepki: Memuru memnun etmesi mümkün değil

TÜİK tarafından yüzde 2,93 olarak açıklanan aralık enflasyon rakamları kapsamında memur maaşına gelecek yüzde 50 zam oranına her görüşten sendikadan tepki geliyor.

Memur Sen Sakarya İl Temsilcisi Murat Mengen, memurlara ocak ayında verilecek yüzde 49,25’lik zam oranını eleştirerek, bu oranın memuru memnun etmediğini söyledi. 8 bin TL ek seyyanen zammın emeklilere de yansıtılması gerekliğine değinen Başkan Mengen, gerçek ve adil bir zam için, ilave refah payını içine alacak şekilde maaşların yeniden güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

%50 ZAM, GERÇEK DIŞI BİR TEKLİF

Memur Sen Sakarya İl Temsilcisi Murat Mengen, “Ocak ayında verilecek olan zam, toplu sözleşme sürecinin mutabakatsızlık ile sonuçlandı. Hakem Kurulu’nun biçtiği zam aslında gerçeklerden uzak ve olması gerektiğinin dışında teklifi yüzde 15 oldu. Yüzde 15’in üstündeki toplamda yüzde 49,25 olan enflasyon farkı aslında memura verilmiş olan bir zam değil. Aralık ayının sonuna kadar gerçekleşen, 6 aylık kaybın yansıtıldığı ve geçmişe dönük alacağı belirlendi. Bunu bir zam olarak düşünmek mümkün değil” dedi.

MEMNUN OLMAK MÜMKÜN DEĞİL, REFAH PAYI ŞART!

Mengen, “Verilere bakıldığı zaman ocak ayında verilecek olan yüzde 49,25’lik adı zam oranın memuru memnun etmesi mümkün değil. Gerçekçi ve adil değil. Refah payını içine alacak şekilde yeniden güncellenmesi lazım. Enflasyonun en fazla kayıp yaşattığı yer de sabit gelirlilerdir. Ülkemizin ekonomik sıkıntı çektiği dönem içerisinde sabit gelirlilerin kaybını mutlaka telafi etmesi gerekiyor. Enflasyonun iyiye doğru gidiyor olması güzel. Geçmişe dönük kayıp yaşayan sabit gelirlilerin bu kaybının telafi edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu

MAAŞLAR ERİDİ

Mengen, “Memurlar zam ile gelen maaşı 15 Ocak’ta alacaklar. Görüyoruz ki yeni yıl başlamadan bütün tüketim mallarına zam yansıtılmış durumda. Memurun cebine maaş girmeden çıkmış gözüküyor. Refah payının olması gerektiği kaçınılmaz. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Bu kayıplar telafi edildiği zaman ancak memur hakkını almış olacak” dedi.

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM

Mengen, “Emeklilerimizin hala beklediği bir seyyanen zam. 8 bin TL ek seyyanen zam emeklilere yansıtılmamıştı. Bundan dolayı da geçim standarttı olarak büyük bir kaygı söz konusu. Bu kayıpların telafi edilmesi için seyyanen zammın mutlaka değerlendirilmesi ve gerçekleştirilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

sakaryayenihaber

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri