Memur-Sen: Memurlar Geçim Sıkıntısı Yaşıyor

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı, toplumun geniş kesimlerini olduğu gibi memurları da olumsuz etkiliyor. Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, memurların alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü belirterek, geçim sıkıntısının her geçen gün arttığın

Alım Gücü Düşüyor, Geçim Zorlaşıyor

Son yıllarda artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar, memurların yaşam standartlarını olumsuz yönde etkiledi. Karlıer, geçmişte memurların rahatlıkla ev ve araba sahibi olabildiğini, çocuklarını okutabildiğini ancak günümüzde bu imkanların hayal haline geldiğini söyledi. Artan hayat pahalılığı nedeniyle memurların ay sonunu getirmekte zorlandığını vurgulayan Karlıer, "Enflasyonun yüksek olması ve hayat pahalılığının artması memurları zora soktu. Önceden birkaç çocuğunu okutabilen memurlar, bugün bunu başarmakta güçlük çekiyor. Memur maaşları enflasyon karşısında eridi ve denge bozuldu." dedi.

İşçi ve Memur Kıyaslamaları Doğru Değil

Nazif Karlıer, son dönemde sıkça yapılan işçi ve memur maaş kıyaslamalarının yanıltıcı olduğunu belirtti. Farklı meslek gruplarının ve görev tanımlarının dikkate alınması gerektiğini ifade eden Karlıer, "Bazı öğretmenler ve sağlık çalışanları ile diğer memurlar arasında maaş farklılıkları var. Ancak bu kıyaslamalar doğru değil. Biz, her çalışanın yaptığı işe uygun ve geçinebileceği bir maaş alması gerektiğini savunuyoruz. İşçiler ile memurların maaşlarını karşılaştırarak kargaşa yaratılmak isteniyor." şeklinde konuştu.

"Memurlar Yan Gelip Yatmıyor" Eleştirisine Tepki

Toplumda bazı kesimlerin memurların az çalıştığı ve yüksek maaş aldığı yönündeki eleştirilerine de değinen Karlıer, bu algının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Memurların görevlerini hakkıyla yerine getirmek için çaba sarf ettiğini dile getiren Karlıer, "Memurların çalışmadığı ve yan gelip yattığı düşüncesi yanlış ve haksız bir eleştiri. Beden gücüyle yapılan işler ile masa başı işler arasında farklılıklar elbette var, ancak her biri kendi içinde önemlidir ve emeğe dayalıdır. Bu tür söylemler, toplumsal huzuru bozmak adına yapılan yanlış konuşmalardır." ifadelerini kullandı.

Çözüm İçin Acil Adımlar Atılmalı

Mevcut ekonomik koşulların düzeltilmesi ve memurların alım gücünün artırılması için acil adımlar atılması gerektiğini belirten Karlıer, "Memurlar da geçim sıkıntısı yaşıyor ve bu durumun düzeltilmesi için ivedilikle çalışmalar yapılmalı. Ekonomik istikrarın sağlanması ve enflasyonun kontrol altına alınması, tüm çalışanların yaşam standartlarını olumlu yönde etkileyecektir." dedi.

Sonuç Olarak

Ekonomideki dalgalanmalar ve yüksek enflasyon, memurların da içinde bulunduğu geniş bir kesimi olumsuz etkiliyor. Memur-Sen, çalışanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve adil ücret politikalarının hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri