Memur-Sen'den Kira Yardımı Çağrısı!

Memur-Sen yetkilileri, kamuda görev yapan çalışanlar için kira yardımı taleplerini bir kez daha gündeme getirdi.

Büyükşehirlerde artan kira fiyatları memur sendikalarını harekete geçirdi. Geçtiğimiz toplu sözleşme döneminde masaya getirilen memura kira yardımı konusu yeniden gündemde. Memur-Sen, büyükşehirlerdeki durumun ciddiyetine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde somut adımlar atılmasını bekliyor.

Büyükşehirlerdeki yüksek kiralar, kamu çalışanları da dahil olmak üzere tüm vatandaşları olumsuz etkiliyor. Memurlar, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerden uzak durmaya çalışırken, memur sendikaları bu durumun büyükşehirlerde kamu hizmetlerini zorlaştırabileceği uyarısında bulunuyor. Tayin imkanı olan kamu çalışanları, kiraların nispeten düşük olduğu taşra kentlerine atanmak isterken, büyükşehirlere ilk görev yeri olarak gelen yeni memurlar ise öğrencilik yıllarındaki gibi arkadaşlarıyla birlikte ev tutmak zorunda kalıyor.

Memur konfederasyonlarının bir süredir gündeminde olan 'büyükşehir tazminatı' adı altında kamu çalışanlarına kira yardımı yapılması konusu yeniden ele alınıyor.

MEMURLARA KİRA YARDIMI ÇAĞRISI

Bu kapsamda, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyeleri, taleplerinin karşılanması ve seslerinin duyurulması amacıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Üyeler, büyükşehirlerde görev yapan kamu görevlilerine kira yardımı yapılmasını talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri