Memur ve Emekliler Dikkat! Ocak Zammı İçin İlk Veri Açıklandı

Memur ve emeklilerin 2024 Ocak ayı zam oranına ilişkin ilk veriler belli oldu! İşte maaş zammını belirleyecek ilk verilere ait detaylar...

Temmuz ayı enflasyon oranı yüzde 3.23 olarak belirlendi. Bu orana göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 3.23 zam alacak. Bu zam, memur ve emeklilerin Ocak 2025 maaşlarına yansıyacak.

Memur ve Emeklileri İlgilendiren Veriler

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2025'in ilk yarısında yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 5 zam yapılacak. Enflasyon bu oranların üzerine çıkarsa, fark maaşlara yansıyacak.

Zamlar Nasıl Hesaplanacak?

Enflasyon verileri aylık olarak açıklanacak. Temmuz ayında yüzde 3.23 olan enflasyon oranı, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 3.23 zam getirecek. Ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon verileri ile net zam oranı belirlenecek.

Memur Maaşları ve Enflasyon Farkı

Memur maaşlarına yapılacak zam oranları enflasyonun altında kalırsa, fark maaşlara yansıtılacak. Bu yılın yedinci enflasyon verisi, milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi için önem taşıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri