Memurlara Ağustos Zammı SON DAKİKA! Maaşlara Yüzde 100'ün Üzerinde Zam...

Ağustos ayının ilk maaş zammı müjdesi geldi! Kadrolu ve sözleşmeli memurlara sevindirici haber verildi. Ağustos ayının il gününde yapılan açıklamayla en düşük memur maaşı yükseltildi.

Türkiye’de yüksek enflasyon sorununa karşı memur maaşlarına Ağustos ayında güncelleme yapıldı. Toplu iş sözleşmesi kapsamında memur ve sözleşmeli personel için aylık iyileştirme zamları belirlendi.

Temmuz ayında yapılan maaş artışları milyonlarca kişinin gündemindeyken, toplu iş sözleşmeleri de devam ediyor. Tuzla’da Ağustos ayının ardından yeni bir zam kararı alındı ve %100'ün üzerinde maaş zammı gerçekleştirildi. Bu karar, binlerce kadrolu ve sözleşmeli memuru ilgilendiriyor ve emsal teşkil edecek nitelikte.

Aylık Ödemelere Yüzde 100'ün Üzerinde Zam

Tuzla Belediyesinde çalışanların aylık net iyileştirme zammı, 31 Mart öncesine göre yüzde 100 oranını aşarak, aylık net 15 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Kurban Bayramı’nda ve Ramazan Bayramı’nda çalışanlara net 10 bin TL ikramiye ödenecek. Engelli çalışanlara ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde net 15 bin TL ikramiye verilecek.

Sözleşmede, yemek ücretinin günlük 76 TL’den 200 TL’ye yükseltilmesi kararlaştırıldı ve çalışanlara aylık mavi kart ücreti kadar ulaşım desteği sağlanması da karara bağlandı. Eski sözleşme kapsamında yer alan izin ücretinin, bu imkândan yararlanmayan çalışanların hak kaybı olmaması için yıl sonuna kadar sürdürülmesi kararı alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri