Memurlara Zam, Bayram İkramiyesi, Kira Yardımı ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, memur ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.

Zengin, "Yaşanan ekonomik sıkıntıların bedelini memur ve emekli ödememelidir! Çarşıda pazarda zorunlu olarak alınan ürünler neredeyse el yakar hale geldi. Kiralar, memur maaşlarını aşmaktadır. Kamu çalışanları, yüksek kiralar nedeniyle büyükşehirlerden ve tatil yörelerinden kaçmaktadır" şeklinde konuştu.

Maaşların reel olarak artırılması ve alım gücünün iyileştirilmesi için refah payı verilmesi gerektiğini belirten Zengin, bu ekonomik zorlukların memur ve emekliler tarafından karşılanmaması gerektiğini vurguladı.

Türk Sağlık-Sen’in talepleri arasında, gerçek enflasyon oranlarına göre maaş artışı, maaşlara refah payı eklenmesi, bayram ikramiyesi verilmesi, kira yardımı ve diğer sosyal yardımların oluşturulması, 1. derece kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600 olarak belirlenmesi, gelir vergisi oranlarının %15’e sabitlenmesi ve güvencesiz sözleşmeli personelin istihdamının sonlandırılması yer alıyor.

Kamudan Haber Haberleri