Memurları kızdıracak adım: İşçi maaşlarına yüzde 35 zam kararı çıktı

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başarıyla sonuçlandı.

Toplu İş Sözleşmesiyle Maaşlara %35 Zam Müjdesi

Anlaşma kapsamında, Mezitli Belediyesi çalışanlarının maaşlarına %35 oranında zam yapılmasına karar verildi. Bu artışla birlikte, sosyal haklar hariç en düşük maaş 30 bin TL, en yüksek maaş ise 41 bin TL olarak belirlendi.

Başkan Tuncer, toplu iş sözleşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu zam, çalışanlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmek ve belediye olarak onlara verdiğimiz değeri göstermek için yapıldı," dedi. Ayrıca, 696 sayılı KHK kapsamında çalışan personellerin maaşlarının, eş yardımı, çocuk yardımı, sorumluluk ödemeleri gibi ek haklarla yeniden düzenlendiğini belirtti. Eğitim durumu ve meslek kriterlerine göre %50 ile %650 arası prim zammı uygulandığını söyleyen Tuncer, yıl içinde başka iyileştirmelerin de yapılacağını ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri