Memurların 14 günlük maaş farklarında gelişme! Uzman isim Tarkan Zengin detayları açıkladı

2024 Ocak ayına ilişkin memur ve memur emeklilerinin maaş farklarının ne zaman yatacağı belli oldu mu? 14 günlük süre için enflasyon farkı ödenecek mi? Memurların 14 günlük maaş farkı nasıl oluyor? İşte uzman isim Tarkan Zengin'den detaylı açıklamalar.

Memur ve memur emeklilerinin 1-14 ocak tarihleri arasındaki 14 günlük maaş farklarının ne zaman ödeneceği belli oldu. Peki 14 günlük farkına enflasyon farkı yansıtılacak mı? Detaylar haberimizde...

14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI NASIL OLUYOR?

2024 yılı ilk 6 ayında memur ve emekli maaşlarına yansıtılacak yüzde 49,25 oranında zam, 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ancak, maaşlar her ayın 15'inde ödendiği için, 15 Ocak-15 Şubat arasında yeni maaşların uygulanması için 14 günlük bir boşluk oluşacak. Bu nedenle, bu 14 günlük süre için enflasyon farkı ödenmesi gerekiyor.

MAAŞ FARKLARI MEMURLARA NE ZAMAN ÖDENECEK?

Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, memur maaşlarının ayın 15’inde yattığına dikkat çekerek, bu nedenden dolayı da 15 Ocak’ta yüzde 49.25’in uygulandığı maaş zammının ayın, 15’nde hesaplarda görüleceğini dile getirdi. Zengin, Memur maaş zammı farkı için açıklama yaparak farkın genelde bir hafta içerisinde fark bordrosu olarak maaşlara yatırıldığını belirtti.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin tarafından açıklanan verilerden elde edilen bilgilere göre, artışların 1 Ocak itibariyle geçerli olacağı bilgisi yer alırken, memurların 15’inde maaşlarını peşine aldıkları için 1 ile 14 arasında yüzde 49.25’lik fark alacakları bilgisine ulaşılıyor. Bu durumda da 14 günlük farkı peşin alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri