Okullara TYP alımı ne zaman yapılacak? Devlet okulları TYP 2024 - 2025 iş ilanı

Türkiye'de milyonların merakla takip ettiği okullara güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi TYP alımları merakla araştırılıyor.

Türkiye'de milyonların merakla takip ettiği okullara güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi TYP alımları merakla araştırılıyor. Peki 2024 - 2025 MEB devlet okulları TYP alımları ne zaman yapılacak, kaç kişi alınacak? İşte detaylar belli oluyor.

Ülke geneli okullarda güvenlik görevlisi, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin de güvenliklerini sağlamak adına büyük rol oynuyor. Okul giriş ve çıkışlarında da düzenli sağlamak, okul içerisinde de kontrolü elden bırakmamak ve gerektiğinde de kolluk kuvvetleriyle iletişime geçmek adına da önemli görevler bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan eğitim personeline dair şiddet olayları da, güvenlik görevlilerinin yokluğundan kaynaklanmış ve bu durum, okullarda güvenlik ihtiyacını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Pandemi döneminden sonra, İŞKUR tarafından toplum yararına hizmet projesi kapsamında görevlendirilen güvenlik görevlileri, okullarda yeniden görevlendirilmedi. Bu durum, okullarda güvenlik açığını derinleştirdi ve öğrencilerin güvenliği açısından endişelere yol açtı.

OKULLARA TYP ALIMI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda işçi alımı gerçekleştiriyor. Başvurular İŞKUR ekranı üzerinden gerçekleştirilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

BAŞVURU NE ZAMAN?

Başvuruların Ağustos ayı sonu itibariyle başlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri