Olacak iş değil: Koskoca ilçede sadece bir memur var MÜDÜRLER MEMUR İŞİ YAPIYOR

Kocaeli’nin 180 bin nüfuslu Körfez ilçesinde bulunan İcra dairesinde, sadece bir icra memuru olduğu ve müdürlerin memur işi yaptıkları iddia edildi...

Kocaeli’nin önemli ilçelerinden olan Körfez’de TUİK’in 2023 verilerine göre yaşayan kişi sayısı 180 bin 131. Ülkemizin sanayi başkenti olan Kocaeli’de icra dosya sayısı da doğal olarak diğer il ve ilçelere göre oldukça fazla. Ülke genelinde icra dosya sayısı 13 milyonu geçmiş durumda. Ciddi bir nüfusa sahip olan Körfez’de ise çok sayıda icra dosyasının olduğu biliniyor.

Ancak Körfez İcra Dairesi’nde 4 müdür görev yaparken memur sayısı ise sadece bir. Görevli memur haciz işlemi için sahaya indiğinde, hastalandığında, yıllık izne çıktığında işleri yarım kalıyor.

MÜDÜRLER MEMUR İŞİ YAPIYOR

Vatandaşların mağdur olmaması için görevli memur izine ayrıldığında veya haciz işlemi için kurumdan ayrıldığında müdürler memur işi yaparak mağduriyetlerin önüne geçiyor. Ancak bu durum hiyerarşi ve görev tanımına uyumsuz bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar ve alınan önlemler gündemdeki sıcaklığını korurken icra dosyalarının da bu yıl rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Bu durum ise İcra Dairelerinin iş yükünün artması anlamına geliyor.

YENİ ATAMA GEREKİYOR

Körfez ilçesinde İcra Dairesi çalışanlarının ve dairede işi olan vatandaşların mağdur olmaması için 1 veya 2 memur ataması veya geçici görevlendirme yapılması gerekiyor. Öte yandan devlet kurumlarında memurlar arasında 'badi' sisteminin uygulanmadığı kurumlarda görevli memurun yıpranması ve fazla çalışmaya bağlı olarak bedensel ve psikolojik rahatsızlıklara yakalanması ise kaçınılmaz oluyor.

kocaelikoz.com

Kamudan Haber Haberleri