Orta Vadeli Program'da Esnek Çalışma İçin Tarih Belli Oldu

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, sosyal güvenlik mevzuatında esnek çalışma modellerine uyum sağlayacak önemli düzenlemelerin 2025'in ikinci çeyreğinde yürürlüğe gireceği açıklandı.

Sosyal Güvenlik Mevzuatında Esneklik

Program çerçevesinde, sosyal güvenlik sistemi, değişen iş gücü piyasası koşulları ve yeni nesil esnek çalışma biçimlerine daha uygun hale getirilecek. Bu düzenlemelerle birlikte, sosyal güvenlik sisteminin uzun vadeli mali sürdürülebilirliği güçlendirilecek ve prim tabanı ile tahsilat süreçleri modern çalışma şekillerine uyumlu hale getirilecek.

İstihdamı Teşvik Edici Düzenlemeler

Yapılacak düzenlemeler, kişilerin istihdamda daha uzun süre kalmalarını teşvik ederken, sosyal güvenlik sistemine dahil olmayan grupların da sisteme kazandırılmasını hedefleyecek. Farklı meslek ve gelir gruplarına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilecek.

Esnek Çalışma Modelleri İçin Mevzuat Düzenlemeleri

Uzaktan, kısmi, geçici süreli çalışma ve platform temelli iş modellerine yönelik düzenlemeler ise 2025’in ilk çeyreğinde hayata geçirilecek. İş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini göz önünde bulunduran bu değişiklikler, iş gücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlayacak.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi

2025’in ikinci çeyreğinde Otomatik Katılım Sistemi (OKS), işveren katkısını içeren ikinci basamak emeklilik sistemine dönüştürülecek ve tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacak. Ayrıca, Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) emeklilik yatırım fonları, katılımcılara daha fazla katma değer sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri