Resmi Gazete’de Yayınlanan Atama ve Görevden Alma Kararları: Üç Bakan Yardımcısı Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla, üç bakan yardımcısı görevden alındı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Cemal Sami Tüfekci'nin yerine Musa Heybet, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun yerine Muhammed Bilal Macit, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine ise Yasin Ayfer Erkoç atandı.

Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlıklarında Değişiklikler

Milli Eğitim Bakanlığı'nda, Kemal Şamlıoğlu’nun yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit göreve getirildi. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Cemal Sami Tüfekci’nin yerine ise Musa Heybet atandı.

Sağlık Bakanlığı ve Diğer Bakanlıklardaki Atamalar

Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ın yerine Yasin Ayfer Erkoç atanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü getirildi. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndaki Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı, yerlerine Emre Dabak atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Değişimler

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alınarak yerine Erhan Karakaya getirildi. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ise Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndaki Atamalar

Altyapı Genel Müdürlüğü'ne Yalçın Eyigün atanırken, diğer kritik görevlere de yeni isimler getirildi. Öne çıkan atamalar arasında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne Enes Çakmak ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne Ufuk Yalçın atandı.

TÜBİTAK ve Diğer Kurumlara Yeni Atamalar

TÜBİTAK Başkanlığı’na Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığı'na Mesut Güner atanırken, Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alındı ve yerine Rıdvan Duran atandı. Ayrıca Türkiye Petrolleri A.O. ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’ye (BOTAŞ) yeni yönetim kurulu üyeleri atandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri