Sendika başkanından MEMURLARLA ilgili 2 önemli talep!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memurlarla ilgili önemli iki talepte bulundu.

Memurların çalışma saatleri ve maaşlarına ilişkin yeni açıklama geldi.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli ve Yalova şubelerinin gerçekleştirdiği İşyeri temsilcileri toplantısında konuşan Genel Başkan Önder Kahveci, en düşük memur maaşının 43 bin TL üzerinde olması ve çalışma saatlerinin azaltılması gerektiğini söyledi!

Sayın Genel Başkan Kahveci'nin memurlara yönelik açıklamaları şöyle:

40 saatlik haftalık çalışma süresi azaltılmalı

''Çalışma saatlerinin uzunluğu, uzun süre çalışma meselesi Avrupa Birliği ülkelerinde ciddi biçimde tartışılıyor. Bu konuda pilot uygulamalar var. İngiltere ve İrlanda bunu başlattı, pilot uygulamaların sonucunda ortaya çıkan raporların sonuçları da çok iyi. Türkiye’de 40 saatlik haftalık çalışma saati değerlendirilip tekrar düzenlenmelidir. Uzun süre çalışma saatlerinden dolayı insanlar ailesine vakit ayıramıyor. Ciddi bir biçimde sosyal problemler ortaya çıkıyor. İş yaşam dengesinin kurulması lazım. Gelin bu saatleri aşağıya çekelim. Daha etkin bir şekilde çalışmayı dikkate alalım. Saygın iş, saygın ücret için önemli bir adım atalım.''

Kamu çalışanları içinde 43 Bin TL olan yoksulluk sınırının üstünde bir ücret talep ettiklerini kaydeden Genel başkan Önder Kahveci:

''Bu ücret şu anda yaklaşık 43 Bin TL’ye denk geliyor. Kamu çalışanlarının ücretleri mutlak suretle bu rakamın üstüne çıkarılmalıdır. Bu konuda mücadele veriyor, çaba sarf ediyoruz. Çalışanları hak ettikleri bir ücrete kavuşturmalıyız'' dedi.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri