SON DAKİKA HABERİ! MEMURLAR Memur Sen’in sözleşmesine karşı ayakta!

Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde son dakika gelişmesi yaşandı. Adana'da dayatılan ‘Sosyal Denge Tazminatı’ oranına karşı çıkan memurlar masadan kalktı.

Seyhan Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 2 ayı aşkın süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, belediye yönetiminin memurların kazanılmış mali haklarını tırpanlamayı teklif etti. Bunun üzerine toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı.

Seyhan Belediyesi, memurları AKP hükümetinin Memur Sen ile uzlaştığı yüzde 120 olarak belirlenen 7 bin 307 TL’ye tekabül eden Sosyal Denge Tazminatı oranını dayatınca memurlar masadan kalktı.

“MEMUR-SEN’İN TİS’İNİ DAYATMAYIN”

Açlık sınırının 18 bin 969 TL, yoksulluk sınırının 61 bin 788 TL, en düşük memur maaşının ise 34 bin 215 TL olduğunu hatırlatan Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, önceki toplu iş sözleşmesi ile elde edilen kazanımların arttırılmadan aynen devam etmesini dahi kabul etmediğini duyurdu. Belediye yönetiminin ekonomik durumu gerekçe göstererek bu kazanımları yok saydığını söyleyen Çelik, “AKP Hükümetinin malum sendika ile oturup uzlaştığı 7. toplu sözleşmesi ile verilen yüzde 120 Sosyal Denge Tazminatı biz emekçilere dayatılmakta idaremiz bu oranın bir kuruş üzerine çıkmamakta ısrar etmektedir” dedi.

Çelik, Tüm Bel Sen'in, emekçi memurlarının yanında olup, kazanımlarının yer aldığı sözleşme imzalanana kadar eylemlerine çeşitli biçimlerde devam edeceklerini belirtti.

Seyhan Belediyesi kamu çalışanlarının kazındığı 7 bin 500 TL Ramazan ikramiyesi, 10 bin TL Kurban Bayramı ikramiyesi, 5 bin TL Yılbaşı ikramiyesi, 5 bin TL 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ikramiyesi, 12 bin TL Eğitim ve Kültür Yardımı ile 1300 TL yol yardımını vermek yerine toplamda 7 bin 307 TL Sosyal Denge Tazminatı teklif ediyor.

evrensel

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri