SON DAKİKA İşçi maaşlarından yüzde 30 kesinti yapılacak: Sırada memurlar var...

Bayraklı Belediyesinde bu ay, işçi maaşlarında yüzde 40'a varan kesinti yapılacağı ve memur maaşlarındaki Sosyal Denge Tazminatı ile ikramiye tutarlarında düzenleme yapılacağı bildirildi.

Bayraklı Belediyesi Başkanı İrfan Önal, belediye bütçesini denkleştirmek için radikal tedbirler alıyor. Kasasında para olmayan belediye bu ay işçi maaşlarını yüzde 30-40 eksik yatıracak. Memur maaşlarındaki Sosyal Denge Tazminatı (SDS) yasal seviyeye çekilecek. Belediye kafelerindeki ürünlere ve düğün salonlarına zam yapılacak.

MEMURLARA YENİ DÜZENLEME: SOSYAL DENGE TAZMİNATI DÜŞECEK

Maaşları ödemek ve rutin harcamalar için kredi çeken Önal; her ay ortaya çıkan 20 milyon TL'lik açık için tasarruf tedbirlerini devreye soktu. Geçtiğimiz ay iş maaşlarını yüzde 15 eksik yatıran Önal, Mayıs ayı içinde ödenecek işçi maaşlarını yüzde 30-40 eksik ödeyecek. İlçe belediyeleri arasında memurlara verilen sosyal denge tazminatı en yüksek Bayraklı'da ödeniyor. Önal; bunu da yasanın belirlediği rakama çekecek. Ayrıca yine memurlara yılda 5 kez ödenen ikramiye 2 ya da 3'e düşürülecek. Bu şekilde de hem tasarruf yapılacak hem de çalışanlar arasındaki maaş uçurumu azaltılacak. Memurlara 1 Mayıs'ta ödenmesi gereken ikramiye de hesaplara yatmadı. Bayraklı Belediyesi kafelerinden indirimli yararlanan meclis üyeleri ve personellerin indirimi kaldırıldı. Kafelerdeki ürünlere zam yapılması kararlaştırıldı. Bayraklı'da ucuz çay dönemi de böylece bitmiş olacak. Belediye kreşleri ve düğün salonları da zamlardan nasibini alacak. Öte yandan Önal'ın talimatıyla meclis günleri kuru pasta ikramı rafa kaldırıldı.

yeniasır

Kamudan Haber Haberleri