Temmuz 2024 zamlı kamu işçisi maaşları ne kadar oldu?

Türkiye'de taşeron ve kamu işçileri Temmuz ayı itibariyle maaş zamlarının olup olmayacağını araştırıyor. Peki açıklanacak 6 aylık enflasyon oranlarına göre kamu işçisi maaşları ne kadar olacak merak ediliyor.

Temmuz 2024 zamlı kamu işçisi maaşları ne kadar oldu? Türkiye'de taşeron ve kamu işçileri Temmuz ayı itibariyle maaş zamlarının olup olmayacağını araştırıyor. Peki açıklanacak 6 aylık enflasyon oranlarına göre kamu işçisi maaşları ne kadar olacak merak ediliyor.

Milyonlarca taşeron ve kamu işçisinin gözü kulağı yarın devlet tarafından yapılacak açıklamalara çevrildi. Temmuz 2024 itibariyle enflasyon oranları belli olurken alım güçlerini de güvence altına almak isteyen kamu işçileri de maaşlarına yapılacak zam oranını araştırıyor. Peki ilave tediye ikramiyelerinde ne kadar artış yaşanacak?

2024 İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ

Devlet ve devlete bağlı yerlerde çalışan işçilere ilave tediye yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda ise çalışan işçilere ek ödeme tarihlerini belirleyen Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı kaydedildi.

KAMU İŞÇİSİ İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Yayımlanan karar kapsamında; bu süreçte kamu işçilerine 2024'te verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 26 Ocak'ta, ikinci yarısı 5 Nisan'da ödendiği belirtildi. Buna göre, 2024'te yapılacak ilave tediyenin tamamı 23 Aralık'ta verileceği kaydedildi.

KAMU İŞÇİSİ TEMMUZ 2024 ZAM ORANI

Kamu işçilerine Temmuz 2024 ayında zam yapılıp yapılmayacağı açıklanacak enflasyon oranlarına göre de netleşmiş olacak.

Haber geldiğinde bilgi sahibi olmak için aşağıdan sosyal medya hesaplarımızı takip edin.

Kamudan Haber Haberleri