Ünlü Gazeteci Açıkladı: 2025 Ocak Maaş Zammında Memur ve Emekliye Kara Haber!

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, bugünkü yazısında memur ve emeklileri üzecek bir haberi paylaştı. Kıvanç, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon raporundaki tahminleri baz alarak, Ocak ayında memur ve emeklilere yapılacak zamların nasıl şekillenece

Memur Maaş Zammı Yüzde 6 ile 9,71 Arasında Olacak

Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 49,25, Temmuz ayında ise yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. Temmuz zammında yüzde 10’luk toplu sözleşme zammı da yer aldı. Temmuz – Aralık dönemindeki enflasyon yüzde 10'u aşarsa, memurlara bu fark ödenecek ve 2025 için belirlenen toplu sözleşme zammı eklenecek.

Yıl sonu enflasyonu yüzde 34 seviyesinde kalırsa, enflasyon farkı uygulanmayacak ve sadece yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Yıllık enflasyon yüzde 37,3'ün altında olursa, memurlara Ocak ayında yapılacak zam oranı yüzde 6'da kalacak.

Eğer enflasyon yüzde 38 olursa, memurlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla toplamda yüzde 6,62 oranında zam alacak. Yıl sonu enflasyonu yüzde 42 olarak gerçekleşirse, memur ve emekli maaşlarına Ocak ayında yüzde 9,71 oranında zam yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Zam Yüzde 7,43 ile 13,85 Arasında

Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine göre, Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranları şu şekilde olacak:

  • Yıl sonu enflasyonu yüzde 34 olursa, maaş zammı yüzde 7,43 olacak.
  • Enflasyon yüzde 38 olursa, maaş zammı yüzde 10,64'e çıkacak.
  • Enflasyon yüzde 42 olarak gerçekleşirse, maaş zammı yüzde 13,85 olacak.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, üçüncü enflasyon raporunda yıl sonu enflasyonunu yüzde 38 seviyesinde beklediklerini ve enflasyonun yılın geri kalanında istikrarlı olarak düşeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri