Uzman İsim Tek Tek Hesapladı: Memur Maaşlarına Yüzde 9,71 Zam Yapılacak

Merkez Bankası, 2024 yılının üçüncü enflasyon raporunu açıkladı ve yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 38 olarak korudu. Peki, bu hedef doğrultusunda memur ve emekliler ocak ayında ne kadar zam alacak?

Merkez Bankası'nın raporuna göre, yıl sonu enflasyonu yüzde 34 ile yüzde 42 aralığında tahmin ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise 7 aylık enflasyonu yüzde 28,76 olarak açıkladı. Peki, bu tahminlere göre 2025 yılının ocak ayında memur maaşları ile emekli aylıklarına yapılacak zam oranı ne olacak?

MEMUR ZAMMI EN FAZLA YÜZDE 9,71 OLACAK

Memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına temmuz ayında yüzde 19,31 oranında zam yapılmıştı. Bu zammın içinde yüzde 10 oranında toplu sözleşme zammı da bulunuyordu. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın yaptığı hesaplamaya göre, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerine dayanarak ocak ayında yapılacak zamlar şu şekilde:

  • Yıl sonu enflasyonu yüzde 34 olursa, temmuz-aralık dönemindeki enflasyon yüzde 10’un altında kalacağı için sadece yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı uygulanacak.
  • Enflasyon yüzde 38 olursa, memur maaşlarına yüzde 6,62 oranında zam yapılacak.
  • Yıl sonu enflasyonu yüzde 42 olarak gerçekleşirse, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ocak ayında yüzde 9,71 oranında zam yapılacak.

SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Zam Oranı

Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ocak ayında alacakları zam oranları ise şöyle olacak:

  • Yıl sonu enflasyonu yüzde 34 olursa maaş zammı yüzde 7,43 oranında,
  • Enflasyon yüzde 38 olursa maaş zammı yüzde 10,64 oranında,
  • Enflasyon yüzde 42 olursa maaş zammı yüzde 13,85 oranında olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri