Yardımcı Hizmetler Sınıfı, Kira Yardımı ve 3600 Ek Gösterge Gibi Memura Verilen Sözlere Ne Oldu?

Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Erkut Demirci, düzenlediği basın toplantısında seçim öncesi verilen sözler konusuna dikkat çekti.

Demirci, "Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce kamu personeli için bazı sözler vermişti; bu sebeple kamu personeli büyük bir beklenti içerisine girdi," dedi.

Genel Başkan Erkut Demirci'nin Açıklamaları:

  • Kira Yardımı Sözüne Ne Oldu?

    "Haziran ayı verilerine göre ülkemizde ortalama kira 18.269 TL’dir. Bazı illerimizde ise ortalama kira;

    • İstanbul'da 22.535 TL,
    • Ankara'da 19.533 TL,
    • İzmir'de 21.769 TL,
    • Muğla'da 25.190 TL'dir.

    Ortalama memur maaşının 33.461 TL olduğu günümüzde memurlar kiralarını nasıl ödeyecek? Seçim öncesi verilen sözler tutulsun, kira yardımı hayata geçsin."

  • 3600 Ek Gösterge Herkes İçin Hayata Geçsin

    "Kamuda 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmış, ancak bazı meslek ve unvanlar 3600 ek göstergenin dışında bırakılarak çalışanlar arasındaki adalet bozulmuştur. Seçim öncesi verilen sözlerden biri olan 1. dereceye düşen herkesin 3600 ek göstergeden yararlanması için gerekli yasal çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır."

  • İkramiye Memurlara Da Verilmeli

    "Kamuda çalışan işçilere 1956 tarihinden beri 6772 sayılı Yasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı Kararları ile her yıl yarım aylık tutarında 4 adet ilave tediye (ikramiye) ödenmektedir. 2018’de yapılan düzenleme ile de tüm emekliler bayramda ikramiye almaktadır. Bu durumda kamuda ikramiye almayan tek kesim memurlardır. Devletin çalışanlar arasında ayrım yapmaması gerekmektedir. Bu nedenlerle kamudaki tüm işçilerin ve emeklilerin aldığı ikramiyeden memurlar da yararlanmalıdır."

  • Miadı Dolmuş Kadro: Yardımcı Hizmetler Sınıfı

    "Yardımcı Hizmetler Sınıfına yüklenen görevler artık taşeron işçiler tarafından yerine getirilmektedir. Bu sebeple YHS personelinin öğrenim durumlarına göre Genel İdare Hizmetleri veya Teknik Hizmetler Sınıfına geçişleri sağlanmalıdır."

Genel Başkan Demirci, tüm kamu personeli ve emeklilerin beklentilerinin karşılanmasını ve verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri