YENİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI: Maaşlara yüzde 135 rekor zam düzenlemesi açıklandı

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayı için maaş zammı açıklaması beklerken yeni toplu iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi. İmzalanan sözleşmede maaş artışı için yüzde 135 zam yapılması kararı yer aldı.

Maaşlara yeni zam açıklamaları gelmeye devam ediyor. Toplu iş sözleşmesi ile yüzde 135 zam kesinleşti! Temmuz ayında yapılacak olan düzenleme ile emekli ve memurlar ek zam talep ederken müjdeli haber kamudaki işçilere geldi. İşçilere yüzde 135 zam yapıldı ve bu zam oranı ile birlikte en düşük işçi maaşı 38 bin 500 liraya çıktı. İşte detaylar...

Urla Belediyesi ile DİSK arasında süren kadrolu işçilerin Toplu İş Sözleşmesi süreci sonunda anlaşmaya varıldı.

Sözleşmeye göre kadrolu işçilerin ;

- Günlük ücret yevmiye tabanında yüzde 135,

- Sosyal haklar; yemek, yakacak, giyim, sorumluluk, ve olaya bağlı tüm ödemelerde yüzde 100 oranında zam yapıldı.

- Ayrıca 2 yıllık sözleşme döneminin her 6 ayda bir enflasyon artı 4 puan oranında zam tüm paraya taalluk eden ödemeler içinde geçerli olacak.

- Bu ay için en düşük ücret, bir işçi için 38 bin 500 TL oldu.

Tomarza Belediyesinde Anlaşma İmzalandı

Tomarza Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Yapılan toplu iş sözleşmesinin Tomarza Belediyesi'nde kadrolu işçiler için olduğunu belirtilerek, işçilerin ücretlerine ve sosyal haklarına ilişkin düzenlemelerin yapıldığını ifade edildi.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri