1. sınıf öğretmenleri belli oldu! 1. sınıf şube ve öğretmen nereden öğrenilir?

Türkiye'de bu yıl kayıt işlemlerinde gerçekleştirilen düzenlemeler ile birlikte velilerin en merak ettiği konular arasında şüphesiz 1. sınıf öğretmenleri oldu.

Türkiye'de bu yıl kayıt işlemlerinde gerçekleştirilen düzenlemeler ile birlikte velilerin en merak ettiği konular arasında şüphesiz 1. sınıf öğretmenleri oldu. MEB tarafından gelen 1 Temmuz duyurusuyla beraber de okul öncesi, ilkokul ve ortaokul başlayarak öğrencilerin de kayıt sistemlerinin otomatik olarak gerçekleştirildiğini fakat öğrencilerin hangi şube ve sınıf öğretmenine düştüğüne dair de açıklama gelmedi.

VELİLERİN BASKISI OLMAYACAK

Öğrenci şubelerinin de netleşmesi ve açıklanması adına da bakanlık Ağustos ayı son haftasını bekleniyor. Güncel duyurulara göre de Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine bağlı olarak gerçekleştirilecek şube ve sınıf öğretmeni dağılımında velinin isteği doğrultusunda bir düzenleme yapılmayacak.

1. SINIF ÖĞRENCİ HANGİ ŞUBEYE DÜŞTÜ?

2024-2025 eğitim öğretim yılı ilkokul öğrencileri için de okul kayıt işlemlerinin MERNİS adresi de dikkate alınarak başvuru yapmaya gerek kalmadan e-okul sisteminde de otomatik olarak yapıldı.

Veliler e-devlet sistemine giriş yaptıklarında İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama alanı üzerinden çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini görebilecekler.

Bu yıl ilk defa uygulanacak olan bu sistemle birlikte artık eğitim sürecinde de şeffaf ve güvenilir bir ortam oluşturmak ve adilane bir sistem de sunmak amacıyla tasarlandı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan yaklaşık bir hafta önce sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri veli ve öğrencilere iletilmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri