3 erkek öğrenciye tacizde bulunan öğretmen tutuklandı! Öğretmenlik Meslek Kanununda bu suçlarada ceza olacak mı?

Silopi Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, 3 öğrenciyi cinsel tacize maruz bıraktığı belirtilen öğretmen SV., tutuklandı. Kamubiz.com olarak, Öğretmenlik Meslek Kanununda bu tür iğrenç suçlar için ceza verilmesiyle ilgili düzenleme yapılması

Öğretmenlik vakararına yakışmayan, iğrenç olay Şırnak’ta yaşandı. Silopi ilçesinde erkek yurdunda kalan 3 lise öğrencisi, yurtta öğretmenleri tarafından cinsel tacize maruz bırakıldıklarını okul müdürüne bildirdi. Müdür ise cinsel istismarı Silopi Savcılığı’nı anında bildirdi.

MA'nın haberine göre; çocukların yaşadıklarını okul yönetimine anlatması üzerine, emniyete haber verildi.

Cinsel tacize dair Silopi Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 3 öğrencinin ifadesine başvuruldu.

Öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda öğretmen SV. gözaltına alındı.

Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen SV, “çocuğa cinsel istismar” suçundan tutuklayarak, cezaevine gönderdi.

Kamubiz.com olarak; okullarda bu tür öğrenci tacizlerinin önüne geçmek için, hazır Meclis gündeminde olan Öğretmenlik Meslek Kanununda ağır cezaların olması ve okul müdürlerine önemli sorumluluklar verilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz.

Birgün

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri