Atama Bekleyenler Memur Öğretmenler Dikkat: Önerge TBMM'ye Geldi

Milli Eğitim Bakanlığına atama bekleyen yüzlerce memur öğretmeni ilgilendiren son dakika haberi. Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, memur öğretmenler için bir soru önergesi hazırladı.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız bir son dakika açıklamasında bulundu. Tahtasız, memur öğretmenler için bir önerge hazırladıklarını ve TBMM 'ye sunduklarını söyledi.

TBMM Başkanlığı 'na , Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız , Memur öğretmenlerin 31 Ağustos 2012 MEB yer değiştirme yönetmeliği ile 3'lük atama kontenjanın, ellerinden alındığının altını çizdi.

İşte Mehmet Tahtasız 'ın soru önergesi >

Kamu kurumlarında 657 Devlet Memurları Kanununa tabi kadrolu olarak çalışan eğitim fakültesinden mezun veya pedagojik formasyonu olan çok sayıda öğretmen var. Bu durumdaki öğretmenlerin atamaları daha önce yapılabilirken 31 Ağustos 2012 MEB yer değiştirme yönetmeliği ile %3 ilk kontenjan hakları ellerinden alınmış ve kurumlar arası geçişleri engellenmiştir.

Memur öğretmenlerin ellerinden alınan yüzde 3'lük kontenjanın tekrar verilip verilmeyeceğine ilişkin bir beklenti mevcuttur.

Bu doğrultuda;

1- Üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olarak öğretmenlik koşullarını sağladığı halde, kamuda diğer kurumlarda kadrolu memur olarak çalışan kişi sayısı nedir?

2- Memur öğretmenlerin talebi doğrultusunda yapılacak olan ilk öğretmen atamasında bu şartları taşıyan kişilere yüzde 3'lük kontenjan verilmesine yönelik bir tasarrufunuz olacak mıdır?

3- Yüzde 3'lük kontenjan hakkı neden kaldırılmıştır? Bu yönetmeliğin yeniden yürürlüğe konulmasıyla ilgili planlamanız nedir?

4- Günümüz itibariyle öğretmenlik mezunu olarak kamu kurumlarında memur statüsünde görev yapan kişi sayısı kaçtır?

HABERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri