Bakanlık Müfettişi Hakkında Şok İddialar: Okul Müdürünü Korumakla Suçlanıyor

Ankara'da bir ortaokul müdürünün, velilere zorla kitap sattığı ve öğretmenlere baskı uyguladığı iddiaları gündeme oturdu.

Şikayetlere rağmen müdürün kendini "yüksek yerlerden korunduğunu" söyleyerek savunduğu belirtilirken, müdürü soruşturan bakanlık müfettişinin MHP’den aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Mamak ilçesindeki ortaokulda görev yapan müdür hakkında 50’den fazla velinin Milli Eğitim Bakanlığı ve CİMER’e şikayette bulunduğu öğrenildi. İddialara göre müdür, velilerden bağış adı altında sürekli para istedi ve yasak olmasına rağmen öğrencilerden yardımcı kaynak kitap satın almalarını talep etti. Ayrıca, yüksek katılım ücretli etkinliklerin zorunlu tutulduğu ve para toplamak istemeyen öğretmenlerin tayine zorlandığı öne sürüldü.

Müdür hakkında yapılan şikayetlerin ardından bir müfettiş görevlendirildi, ancak müfettişin okula eşini de getirmesi ve iddialara göre öğretmenleri dinlemeden ayrılması tepkilere yol açtı. Müfettişin, 2023 seçimlerinde MHP’den aday adayı olduğu ve müdürün akrabalarından birinin de aynı partide siyaset yaptığı bilgisi, müdürün "yüksek yerlerden koruma" iddiasını güçlendirdi.

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, müdüre yönelik baskılar nedeniyle çok sayıda öğretmenin tayin istemek zorunda kaldığını ve müdür yardımcılarının sık sık değiştiğini belirterek, duruma sert tepki gösterdi. Öztürkmen, Milli Eğitim Bakanlığı ve savcıları göreve çağırdı ve soruşturmanın baskıdan uzak şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri