Eğitim camiasında skandal olay: İmam Hatip ortaokulu müdür yardımcısı 4 yıl boyunca ....

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde bir ortaokulda görev yapan okul müdürünün öğretmenlere ödenmesi gereken ek ders ücretleri üzerinden yapmış olduğu vurgunun benzeri Kırşehir'de yaşandı...

Kırşehir'de eğitim camiasında uzun süre konuşulacak skandal olayda, bir proje İmam Hatip Ortaokulunda görev yapan müdür yardımcısının 4 yıl boyunca ücretini aldığı derslere girmediği halde aynı dersleri başka öğretmene ders verdirerek tekrar ders ücreti ödettirdiği ve kamu zararına neden olduğu ortaya çıktı. Aynı müdür yardımcısının anaokulu öğrenci velilerinden alınan paralarda da usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Haberde tüm bu olanlara karşılık müdür yardımcısının sadece maaş kesintisi ve kınama cezası ile kurtulduğu bildirildi.

Kırşehir'de bir proje İmam Hatip Ortaokulunda şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Müdür Yardımcısı M.C.'nin 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 ve 2022-2023 eğitim öğretim yıllarında ücretini aldığı halde girmek zorunda olduğu haftalık 6 saat derse girmediği, derse girmeleri için başka öğretmenleri görevlendirdiği, bu durumda mükerrer yani tekrar ücret ödemesi yapıldığı belirlendi.Müdür Yardımcısına bu olaydan ötürü 1/30 oranında aylıkten kesme cezası uygulandı.

ÖĞRETMENLERE FAZLADAN PARA

Aynı Müdür Yardımcısının bu kez de aynı okulda bulunan Anaokulu öğrenci velilerinden 2021-2022 ve 2022-2023 eğitim öğretim yıllarında çocuk kulübü adı altında para topladığı ve bu ücretler içerisinde öğretmen giderlerinin fazladan alındığı tespit edildi. Müdür Yardımcısı M.C. bu eyleminden dolayı ise kınama cezası aldı.

kırehirhabertürk

MEB Haber Haberleri