Eğitim İş: Sendikasına Göre Okul Müdürü Ataması Sona Erecek Mi?

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki değişimlerin, eğitimin gerçek sorunlarına çözüm getirmediğini vurguladı.

Zobar, “Edirne'de İl Milli Eğitim Müdürleri değişiyor, gidenler başarı hikâyelerini anlatıyor, gelenler yeni projeler olacağını anlatıyor ama Edirne'de eğitimin başarısı yıllardır azalıyor...!” diyerek, Edirne halkının yeni atanan müdürlerden somut adımlar beklediğini belirtti.

Zobar, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Ferhat Yılmaz’ın, görevi önceki İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’dan devraldığı gün yaptığı açıklamalara değindi. Yılmaz, Edirne’nin 15 yıl önce lise giriş sınavlarında Türkiye'de ilk üçe, üniversite sınavlarında ise ilk beşe girebilen çok başarılı bir ilken, son 10 yılda büyük bir düşüş yaşadığına dikkat çekti. "Edirne halkı, çocukları için eğitime çok bütçe ayıran ve büyük emekler veren bir şehir olmasına rağmen, bu çabaların karşılığını alamamıştır,” dedi.

Zobar, Edirne’de eğitimin gerilemesinin nedenini liyakatsiz yönetim anlayışına bağladı ve “Edirne’de eğitimde başarının gerilere düşmesinin sorumluları kimlerdir sorusuna verilebilecek en doğru yanıt; liyakatin esas alınmadığı, gerçekten hak edenlerin değil, kişisel ilişkilerle makamları dolduran liyakatsiz yönetim anlayışıdır” ifadesini kullandı.

Sendikasına Göre Okul Müdürü Atamaları Sona Erecek mi?

Zobar, yeni İl Milli Eğitim Müdürü'nün sendikasına göre atamaların sona erip ermeyeceğini sorguladı. Liyakatsiz atanan okul idarecilerinin sorunlarının nasıl çözüleceğini ve bu sürecin sendikal bağlılığa göre mi yönetileceğini merak etti. Ayrıca, yeni müdürün iktidar partisinin güdümünde olmadan, devletin memuru olduğunu hatırlayarak, tarafsız ve adil bir şekilde hizmet etmeyi seçip seçmeyeceğini sorguladı.

Edirne halkı ve eğitimciler, yeni müdürün bu sorunlara nasıl yaklaşacağını ve liyakati esas alarak adil bir yönetim sergileyip sergilemeyeceğini yakından takip ediyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri