Eğitim-İş'ten İlçe Milli Eğitim Müdürünün Görevden Alınmasına Tepki: Gerekçe Ne?

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kastamonu Şubesi, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci'nin görevden alınmasına yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, gerekçesiz ve ani bir karar olduğunu belirterek, "Ortada gözle görülür bir neden yokken böyle bir karar alınması anlaşılmaz bir durumdur" dedi.

"Görevden Alma Ani ve Gerekçesiz"

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci’nin görevden alınmasının ardından, Eğitim-İş Kastamonu Şubesi bu değişikliğe tepki gösterdi. Şube Başkanı Bal, 2024-2025 Öğretim Yılı'nın ilk haftasında böyle bir görev değişikliğinin eğitim camiasında şaşkınlık yarattığını belirterek, "Murat Demirci, Tosya’da görev yapan eğitimcilerin ve idari personelin saygı duyduğu bir isimdi. Tarafsız bir yaklaşımla sendikal ayrım yapmadan tüm eğitim çalışanlarına eşit mesafede duruyordu. Ancak, herhangi bir gerekçe gösterilmeden, ani bir kararla görevinden alındı. Bu durumu anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

"Tarafsızlık ve Liyakat Vurgusu"

Açıklamada ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın partizanca ve ideolojik tercihlerle hareket ettiğini savunan Bal, bu tür atamaların kurumlarda huzursuzluğa neden olduğunu belirtti. Bal, "Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yoğunlaştığı, çözülmesi gereken birçok sorunun olduğu bir dönemde bu görevden alma kararı eğitim çalışanlarını tedirgin etti. Görevin iyi niyetten uzak bir şekilde sona erdirildiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Görevlendirmelerde Liyakat ve Tarafsızlık Bekliyoruz"

Eğitim-İş, yeni atanacak kişinin liyakat sahibi olup olmadığını yakından takip edeceklerini belirtti. Bal, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü liyakat ve tarafsızlık konusunda daha hassas olmaya davet ettiklerini söyledi. "Bu süreci yakından izleyeceğiz" diyerek, kamuoyuna gelişmelerin takipçisi olacaklarını duyurdu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri