Görevden Alınan İl Müdürden, Yeni Milli Eğitim Müdürü Hakkında Dikkat Çeken Çıkış!

Kayseri'nin eski Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, kentteki Milli Eğitimde yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ekinci, yeni Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen hakkında da dikkat çekici yorumlarda bulundu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Liyakatsiz Atamalara Tepki

Celalettin Ekinci, 2021 Kasım ayında yaptığı açıklamada, "31 yıllık öğretmenlik hayatını Milli Eğitim Bakanlığını ve Eğitimi doktorlara ve mühendislere bırakıyorum" diyerek Milli Eğitim Bakanlığındaki liyakatsiz atamalara tepki gösterip emekliliğini istemişti.

6 Müdür Değişti

Kendisi görevden ayrıldıktan sonra Kayseri'de 6 Milli Eğitim Müdürünün değiştiğini belirten Ekinci, "İl siyaseti İl Müdürünü özgür bıraksın, sendikalar çekiştirmesin, STK'lar rahat bıraksın ve arkadaşımız çalışsın" ifadelerini kullandı.

"Kayseri'nin Evlatlarına Yazık Etmeyin"

Ekinci, "Tekrar yazık etmeyin Kayseri’nin evlatlarına. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne benden sonraki 6 İl Müdürü atandı. 'Onu verdim onu aldım, ben bakanlığım yaparım' anlayışıyla Kayseri Eğitimi yazamadan boz tahtasına döndü. En beğenmediğiniz kişi bile İl Müdürü olarak süreklilik arzetseydi bundan çok daha iyi olurdu. İnşallah bundan sonra aynı şeyler yaşanmaz" dedi.

Yeni Müdür Coşkun Esen Hakkında Değerlendirme

Ekinci, Kayseri'nin yeni Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen hakkında olumlu yorumlarda bulunarak, "Benim referansıma ihtiyacı yok ama Coşkun Esen bey her yönden liyakatlidir, bilgilidir, tecrübelidir. İnşallah güzel haberler alırız. Kayseri’ye ve dostlara gönülden selamlar, sevgiler" dedi.

Ekinci'nin Kariyeri

Ekinci, 2,5 yıl boyunca Kayseri'de görev yapmış ve Kasım 2020'de kentten ayrılmıştı. Daha önce Niğde, Gaziantep, Muğla ve Kayseri'de Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı ve ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) Maarif Müfettişi olarak çalıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin Değişimi

Ekinci döneminde 2020 Temmuz ayında Kayseri'de 5 ilçe Milli Eğitim Müdürü değişmiş ve bu değişiklikler AK Parti tarafından açıklanmıştı. Bu durum o dönemde tartışmalara yol açmış ve Ekinci'nin şimdi yaptığı çıkış, o dönemde yaşananları hatırlatmıştı.

kayseriolay

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri