Halk Eğitim Merkezi'nde 120 Milyon Liralık Yolsuzluk Skandalı

CHP Milletvekili Ayhan Barut, Adana Halk Eğitim Merkezi'nde yaşandığı iddia edilen 120 milyon liralık zimmet ve yolsuzluk skandalını Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i göreve çağıran Barut, bu olayın üstünün örtülmemesi gerektiğini vurgulayarak, sorumluların yargılanması ve hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Yolsuzluk İddiaları Meclis Gündeminde

Ayhan Barut, Adana Seyhan Halk Eğitim Merkezi'nde, yaklaşık 120 milyon liralık zimmete para geçirme ve usulsüz sigortalama olaylarının yaşandığını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi sunan Barut, bu tür skandalların eğitim gibi önemli bir alanda derin üzüntü yarattığını ifade etti. Barut, halk eğitim merkezinde çalışmayan kişilere usulsüz sigorta yapıldığını ve döner sermayeden kursiyerlere yapılan ödemelerin zimmete geçirildiğini öne sürdü.

Skandalın Baş Aktörü Müdür Başka Kuruma Atandı

Barut, Seyhan Halk Eğitim Merkezi eski müdürü Cavidan Çeliğ’in, bu yolsuzluğun odağında yer almasına rağmen ödüllendirilir gibi başka bir kuruma müdür olarak atandığını söyledi. Müdürün daha önce de görevle ilgili suçlardan göstermelik cezalar aldığını ve iktidar tarafından korunduğunu belirten Barut, bu durumu eleştirdi.

İddialar: Usulsüz Sigorta ve Zimmet

Seyhan Halk Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 50 kişiye usulsüz sigorta yapıldığı ve bu kişilere maaş ödemesi gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Bunun yanı sıra döner sermaye ödemelerinin usulsüz bir şekilde geri alınarak zimmete geçirildiği ve kurumun 60 milyon lira zarara uğratıldığı öne sürüldü. Ayrıca, yaklaşık 20 kişinin bu usulsüz sigortalar nedeniyle haksız bir şekilde emekli edildiği iddialar arasında.

Ayhan Barut'un Bakan Yusuf Tekin'e Yönelttiği Sorular

  1. Seyhan Halk Eğitim Merkezi'ndeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarından haberiniz var mı?
  2. Soruşturmanın mevcut durumu nedir?
  3. Bu kadar ciddi iddialarla karşı karşıya olan bir yetkilinin başka bir kuruma müdür olarak atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  4. 120 milyon liralık bu yolsuzluk karşısında bakanlığınızın tavrı ne olacak?
  5. İdari soruşturmanın yanı sıra adli bir süreç başlatıldı mı?

Adana Valiliği’nden Açıklama

Adana Valiliği, Seyhan Halk Eğitim Merkezi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında bir memurun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri