Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Neler Oluyor?

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda yapılan bakım, onarım, tadilat ve yeni inşa çalışmaları esnasında ortaya çıkan sorunlar, Hatay’daki yerel esnafı zor durumda bıraktı.

MÜDÜRLÜKTE YAŞANAN SIKINTILAR VE YEREL ESNAF MAĞDURİYETİ GÜNDEMDE…

Hatayyildizgazetesi.com'da yer alan habere göre, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki İnşaat ve Emlak Şube Müdürlüğü’nde, özellikle yerel müteahhitlere yönelik olarak uygulanan ve esnafı zarara uğratan yöntemler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iş yapan birçok esnafı mağdur etti.

İddialara göre, İnşaat ve Emlak Şube Müdürü tarafından yürütülen uygulamalarda, yerel esnafa ödeme yapmakta zorluklar yaşanıyor, projeler ilk başta ultra lüks olarak talep edilip sonrasında ise iş miktarları azaltılarak esnafın zor durumda kalmasına neden olunuyor.

Müdürün, bu konuda şikayette bulunan esnafa karşı "Ben istediğime iş veririm, istemediğime vermem" gibi ifadeler kullandığı öne sürülüyor. Ayrıca, Hatay dışından gelen bazı firmalara aynı anda 7-8 ayrı iş verilirken, Hatay’ın yerli müteahhitlerine verilen az sayıdaki işte bile esnafı zor duruma düşürecek engeller çıkarıldığı iddia ediliyor.

Gazetemizin yaptığı araştırmalar ve esnafın şikayetleri doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Şube Müdürünün keyfi uygulamalarına tanık olduk. Bu önemli görevde bulunan müdürün, esnafa iş verirken firmanın yeterliliği, liyakatı ve Devletin menfaatlerini gözetmek yerine, belli kişileri kayırdığı iddiaları gündemde.

Yerel esnaf, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz’den bu konuda hassasiyet beklerken, yetkililerin de mağduriyet yaşayan esnafın sorunlarına acilen çözüm getirmesi gerektiği belirtiliyor. Bizler de sorumlu gazetecilik anlayışıyla, deprem bölgesinde zor şartlar altında iş yapmaya çalışan esnafın sorunlarını takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Hatayyildizgazetesi.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri