İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki usulsüzlük iddialarına ceza yağdı

Düzce'de Gümüşova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bazı yönetici ve öğretmenlerin usulsüzlük ve torpil iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, Bakan Müfettişleri ilgililere ceza yağdırdı...

Düzce'nin Gümüşova ilçesi, 2022 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hasar görmeyen bazı okulları usulsüz bir şekilde hasarlı göstererek ödenek aldığı iddiaları ortaya atıldı. İddialar üzerine soruşturma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 yılında açılan soruşturmada, bazı öğretmenlerin çeşitli okullarda görev yapması için okul yöneticililerine baskı yaptığı iddiaları da yer aldı.

Milli Eğitim Teftiş Raporu'nda yer alan iddialara göre, ilçe milli eğitimde görev yapan bir yöneticinin olan kızının bir anaokulunda ders vermesi için okul yöneticilerine baskı yaptı ve kızının ders verebilmesi için okulun ikili eğitime geçilmesi talimatını verdi. Ayrıca, oğlunun da mevzuata aykırı bir şekilde Gümüşova ortaokullarında düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevlendirildiği iddiası kayıtlara geçti. Yapılan incelemelerde, ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmeleri için gereken komisyonun kurulmadığı ve mevzuatın gerektirdiği usul ve esaslara riayet edilmediği tespit edildi. İhtiyaç duyulan branşlarda başvuru olmasına rağmen başka branşlardan veya alan dışı öğretmenlerin görevlendirildiği iddiaları da raporda yer aldı.

Uyarı ve yer değiştirme cezası verildi

Müfettişler, yapılan incelemeler sonucunda söz konusu iddiaların doğruluğunu tespit ederken ilgili şahıs hakkında "UYARI", "KINAMA" ve görev yerinin değiştirilmesi gibi cezai işlemler talep etti. İddiaların odağındaki yönetici görevine devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri