İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkında Bomba İddia: Öğretmenlere Klasör Satıyor...

Malatya'da yerel bir tv programında, ilçe milli eğitim müdürünün öğretmenlere özlük dosyası sattığı bilgisi gündeme bomba gibi düştü.

Er TV'de, Hülya Kaya'nın hazırlayıp sunduğu 'Güne Bakış' programına konuk olan Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin, Malatya’da bir İlçe Milli Eğitim Müdürünün öğretmenlere klasör sattığı bilgisinin kendilerine de geldiğini söyledi...

Malatya'da hangi ilçe müdürü öğretmenlere klasör satıyor? İddialarla ilgili bir TV Programında konuşulanlar şöyle;

"Doğru olmadığını düşünerek az önce Malatya'da bir İlçe Milli Eğitim Müdürü özlük dosyası satıyor mesajını aldık. O ilçenin ismi de mesajda var. Ama ben yok canım böyle bu kadar da olmaz dedim. Gerçi Fevzi Şahin'e Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin'e bunu da soracağız.

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin;

Yani Hülya Hanım bu ciddi bir iddia. Evet yani isim vermek belki doğru olmaz. Ama bize de bu bilgi geldi maalesef. Tabi bunu kanıtlamak ya da bunun gereğini yapmak il Milli Eğitim Müdürümüze düşer. Burada tabi böyle bir şey var. Bu ciddi bir iddia belgesi de bana da geldi.

Şimdi bu yeni atanan öğretmenlerimizde özlük dosyaları var. Öğretmenlerin özlük dosyaları, İlçe Milli Eğitimde olmak zorunda. Tabi bunu İlçe Milli Eğitim karşılar.

Ben işin neresindeyim? Yani deprem bölgelesin de öğretmenlere siz daha fazla yardımcı olacağınıza, işi zorlaştırıp özlük dosyası satmak bir doğru değil ikincisi. Yani ben yıllardır işte öğretmenlik yapıyordum. Daha sonra idarecilik. Şimdi sendika başkanı. Ben ilk defa duyuyorum, bir ilçe Milli Eğitim müdürünün belki de vardır yani. O nedenle bu yanlış bir ifade olmasın.

Milli Eğitim Müdürü istifa edecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti rejimini hiçbir bürokratı aciz gösteremez tabii ki. Türkiye Cumhuriyeti rejimi hiçbir bürokratı devleti aciz gösteremez. Bu dosya 200 TL, 500 TL geçmez. Yani 500 TL yi geçmez, 300 TL gibi bir rakam telâffuz edildi. Siz öğretmene eğer bir dosya veremiyorsanız siz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünü bırakmak zorundasınız. Eğer sizi görevden almıyorlarsa o zaman ben bu işin arkasında başka bir niyet ararım.

Deprem dönemindeyiz. Bu insanlar Malatya'yı tercih etmişler. Gelmişler bizim bunlara yardımcı olmamız gerekiyor. Yani bazı şeyleri fedakarlığı yapmak zorundasınız. Eğer siz bunu yapmıyorsanız ki fedakarlığı kendi cebinizden yapmayın. Allah Devletimize zeval vermesin. Devlet tüm olanaklarla tüm gücüyle deprem bölgelerindeki tüm okullara gerekli harcamayı yapmaları için ödenek ayırdı.

Şu noktada bunun altını özellikle çiziyorum, hiçbir okulumuz mağdur edilmedi. Yani ödenekler devlet tarafından fazlasıyla sağlandı. Buna rağmen özlük dosyası satan bir İlçe Milli Eğitim Müdürü duyduk.

Turkiyeson.com

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (33)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri