MEB'de o müdüre ceza değil ÖDÜL verilecekmiş!

Kulis bilgilerine göre, Gölcük ilçe milli eğitim müdürü Caferi Tayyar Mert’in görevden alınmayacağı, Çayırova ya da başka bir ilçeye milli eğitim müdürü olarak görevlendirileceği ifade ediliyor.

O müdüre ceza değil ÖDÜL verilecekmiş!

Değerli okurlarım,

Dün, haziran ayı itibariyle bulunduğu yerde 5 yıl görev yapan ilçe milli eğitim müdürlerine rotasyon uygulanacağını yazmıştım.

Başiskele, Çayırova, Darıca, Dilovası, Gölcük, Kartepe, Karamürsel ilçe milli eğitim müdürlerinin yerlerinin değişeceğini, boş bulunan Gebze’ye atama yapılacağını, 5 yılını doldurmayan İzmit, Derince, Körfez ve Kandıra müdürlerinin yerinde kalacağına dikkat çekmiştim.

Kulis bilgilerine göre, Gölcük ilçe milli eğitim müdürü Caferi Tayyar Mert’in kamuyu milyonlarca lira zarara uğratan Saraylı Okulundaki ek ders yolsuzluğu sonrası emekli ikramiyesini alabilmesi için yangından mal kaçırır gibi bir günde emekli olmasını sağladığı iddiasıyla yıprandığı için görevden alınacağı yönünde duyumlar olduğu bilgisini paylaşmıştım.

Yazımı okuyan eğitimci dostlarım aradı.

Gölcük ilçe milli eğitim müdürü Caferi Tayyar Mert’in iddia edildiği gibi görevden alınmayacağını, Çayırova ya da başka bir ilçeye milli eğitim müdürü olarak görevlendirileceğini söylediler.

Milli eğitim bakanlığında yapılan önceki soruşturmalarıyla MESEM Programı üzerinden kamuyu “hortumlayanların” soruşturmalarının aylar geçmesine rağmen sonuçlandırılmadığını bildiğimden şaşırmadım.

Eğitimciler, kamuoyu Gölcük Saraylı Okulunda kamunun milyonlarca lira zarara uğratanları koruduğu iddia edilen ilçe milli eğitim müdürünün CEZALANDIRILMASINI beklerken “Hatırlı ahbap ve komşuların” araya girmesiyle müdürün idari soruşturma tamamlanmadan, adli soruşturma başlamadan sütten çıkmış ak kaşık gibi aklanmasını yadırgamadım.

Umarım, müdür beyin ödüllendirileceğini iddia edenler yanılırlar!

Umarım anlatılanlar ve duyduğum iddialar doğru değildir.

23 yıl önce bugünlerde meydanlarda “ Türkiye’de 3 Y’yi (Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar) bitireceğiz diyen AK Parti kurucuları bu yazıyı okur.

Müdür atamalarında, görevlendirmelerinde; “Liyakat, Adalet, Hak, Hukuk” sözcüklerini unutur!

Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; kamuyu milyonlarca lira zarar uğratan okul müdürüne sahip çıkan ve koruyan o ilçe milli eğitim müdürünü ikinci kez atamayınız.

Bu arada Ankara'da

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şendoğan'ın Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü olacağı konuşuluyor.

MEB Haber Haberleri