Milli Eğitim Bakanlığı'ndan rehber öğretmenlere ek ücret müjdesi! İşte danışmanlık tedbiri ücreti resmi yazı...

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Danısmanlık Tedbiri Uygulaması kapsamında görevlendirilen rehber öğretmenlere ek ödeme müjdesi geldi. İşte resmi yazı...

Rehber öğretmen, danışmanlık tedbiri ücreti ne kadar? Danışmanlık tedbiri görevi verilen öğretmenlere ücret ödemeleri nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin resmi yazıyı tüm illere gönderdi İşte Rehber Öğretmenleri yakından ilgilen danışmanlık tedbiri ücreti hakkında son dakika gelişmesi...

Bakanlığımız eğitim kurumlarında görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara ilişkin verilen danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmekle görevlendirilmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından 2015 yılında Danışmanlık Tedbir Uygulamaları adlı kılavuz yayımlanarak rehber öğretmen/psikolojik danışmanların tedbir kararlarını yerine getirirken uyacakları usul ve esaslar hüküm altına alınmıştır.

Danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmekle görevlendirilen rehber öğretmen/psikolojik danışmanların bu görevleri karşılığında ücretlendirilmelerinin nasıl yapılacağı hususundaki Adalet Bakanlığının görüş yazısında "Mahkemelerin kararı sonrası korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen ve daha sonra hak ettiği ücretin tarafına ödenmesi için Adliyelere başvuran sosyal çalışma görevlilerinin ücretleri Bakanlığımız Mahkemeler Bütçesinin '01.01.30.01 Ödenekler' tertibinden ödenmektedir.

" şeklinde ifade etmiştir.

Söz konusu danışmanlık tedbiri uygulamalarında görevlendirilen Bakanlığımız personeline yönelik gerekli iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar ve ilgide yer alan Adalet Bakanlığının yazısı doğrultusunda yürütülmesi hususunda;

T.C.

ADALET BAKANLIGI

Strateji Gelistirme Baskanlıgı

Sayı : E-99343242-622.02-564/1537 30.04.2024

Konu : Danısmanlık Tedbiri Uygulaması

MILLI EGITIM BAKANLIGINA

(Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü)

Ilgi : 18/04/2024 tarihli ve E-10096465-869-100601371 sayılı yazınız.

Ilgi yazınızdan; 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında danısmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen rehber ögretmen/ psikolojik danısmanlara yapılacak ücret ödemesi hususunda Bakanlıgımız görüsünün istendigi anlasılmıstır.

Mezkûr Kanun kapsamında korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik danısmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen Bakanlıgınıza baglı egitim kurumlarındaki sosyal çalısma görevlilerine yapılacak olan ödemenin kim tarafından yapılacagı hususunda bir düzenlemenin olmaması sebebiyle belirsizligin giderilmesi amacıyla yapılan çalısma neticesinde bahse konu personellere yapılacak olan ödemenin maas unsuru üzerinden hesaplanarak Bakanlıgımız Mahkemeler Bütçesinin '01.01.30.01 Ödenekler' tertibinden yapılacagı kararlastırılmıs ve Baskanlıgımız görüs yazıları dogrultusunda uygulama da bu yönde yapılmaktadır.

Bu itibarla; Mahkemelerin kararı sonrası korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik danısmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen ve daha sonra hak ettigi ücretin tarafına ödenmesi için Adliyelere basvuran sosyal çalısma görevlilerinin ücretleri Bakanlıgımız Mahkemeler Bütçesinin '01.01.30.01 Ödenekler' tertibinden ödenmektedir.

Bilgilerinize arz ederim.

Tahir HIRSLI

Hâkim

Bakan a.

Baskan

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri