O Okulun Müdürü Diğer Okul Müdürlerinden Üstün

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar arasında, hangi müdürlerin diğerlerinden protokol anlamında üstün olduğunu merak ediyorsanız, işte detaylar…

Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezleri, 7’den 77’ye her yaş grubuna hizmet veren ve ülkemizde en geniş kitleye hitap eden eğitim kurumları arasında yer alır. Halk Eğitim Merkezleri, sadece öğrencilere değil, yetişkinlere de eğitim imkânı sunarak önemli bir rol üstlenir.

Protokol sıralamasında da bu merkezlerin müdürleri, diğer okul müdürlerine göre daha üst sırada yer alır. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen protokol listesine göre, merkez kurum müdürlerinden hemen sonra Halk Eğitim Merkezi müdürleri gelir. Halk Eğitim Merkezi müdürlerinin ardından diğer okul müdürleri sıralanır.

Ayrıca Halk Eğitim Merkezi müdürleri, haftada 30 saat ek ders ücreti alırlar. Bu ücret, diğer okul müdürleri tarafından ancak okulda pansiyon bulunması durumunda alınabilirken, Halk Eğitim Merkezi müdürleri pansiyonsuz dahi bu ödemeyi almaktadırlar. Bunun yanı sıra, açık ortaokul, açık lise ve birçok farklı alandaki kurslar da Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde yürütülmektedir.

Kaynak: Meb Hocam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri